keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Elämme hektistä aikaa luonnossa. Hetken oli maa osittain paljas nyt lumenpeitossa. Omenapuiden ymv leikkaukset ajankohtaista


Omenapuiden, pensasaitojen leikkaukset, pihapuiden kaadot, maan sulettua pihojen perunamaiden myllerrykset kyllä puutarhahommia riittää ;)

Ohessa kuvia Rounionkatu Nokian kohteesta 2019:
Alempana olevassa kuvassa oksa pudonnut haarukkaan leikkauksen jäljiltä


Miksi omenapuita leikataan?

Nuoria omenapuita, jotka eivät vielä ole tulleet satoikään, leikataan mahdollisimman vähän. Näillä leikkauksilla pyritään vain korjaamaan puun rakennetta oikean malliseksi. 

Nykyään on tavoitteena kuusen muotoinen kartiopuu. Satoikäisiä hedelmäpuita sen sijaan leikataan aika paljon, jotta niiden oksasto uusiutuisi ja puut säilyisivät tuottavina. 

Joillakin lajikkeilla oksastoa on myös harvennettava, muuten puu kasvaa liian tiheäksi ja lakkaa ennen pitkää antamasta satoa. Puunvalo-olojen parantaminen on yksi leikkaamisen päätavoitteita. 

Omenapuun leikkaaminen kiihdyttää aina versokasvua

Omenapuut, joiden kasvu on vanhuuttaan tai jostain muusta syystä tyrehtynyt, saadaan tuottamaan uusia omenapuun versoja, kun omenapuita sopivasti leikataan. 

Puunoksaston uusiminen on tärkeää, jotta vanhat oksat tuottavat heikkolaatuisia, pieniä omenia ja uudet, 2-3-vuotiaat versot tuottavat suurimmat hedelmät. 

Puusta poistetaan vuosittain muutama vanha verso ja uusistakin poistetaan osa, koska niitäkin on yleensä liikaa, ja vain muutama hyvä, voimakas uusi verso jätetään satoversoiksi. Säännöllisesti, vuosittain leikkaamalla vähennetään myös jaksottaissatoisuutta.


Tilaukset e-mail: Talonmiespalvelu@gmail.com


Pihapuiden hankalissa paikoissa voimme käyttää kaatosaksia 8 m teleskooppivarren ohjausapua antaen oikeaan suuntaan, jollei tarvita vahvempaa lompakkotaljaa ko kaadonvarmistamiseen

Puhelin: 044-3380291 whatsup toimii joten sitä mieluummin kuin normaalilinjaa pitkin jos sähköpostisi takkua (Käytä gmailia niin ei takkua)
--------

Omenapuiden lisäksi myös pihan muut pensaat mm herukkapensaat on syytä tarkistaa poistellen liiat tiheiköt, vaurioituneet ja kuolleet oksat.

Katso oheinen video Nokialta 8.4.2019:

-----
Elämme hektistä aikaa luonnossa. Hetken oli maa osittain paljas nyt lumenpeitossa. 

Syreeniaitoja voi huoletta leikata pitkin vuotta, mutta toki jos haluaa touko-kesäkuun kukinnan ja tuoksut saada niin leikkaukset syreenipensaille vasta kukinnan jälkeen:

Omenapuiden ymv leikkaukset ajankohtaista kuten joka vuosi helmikuulta toukokuun eka viikolle, silmujen puhkeamiseen saakka:

Joka kevät vierailemme lukuisissa kohteissa Pirkanmaalla: Tampereen pihapuutarhat, Nokia, Valkeakoski, Lempäälä, Kangasala, etc
 ----- ------
Operoimme niin isoissa kuin pienissä pihoissa tilauksen ja käteismaksujen mukaan toimien. Alla olevasta pihasta lähti 2 isoa siirtolavallista tavaraa leikkaustuotoksina syksyllä 2018: 

Tilaa sinäkin;) pätevää tehokasta pihojen ja puutarhojen raivaus- ja ilmauspalvelua.

---
Kun maa on sulanut riippuen paikkakunnasta ja siitä onko varjon vain auringonpuolella on aika tilata pihapuutarhuri Lehto paikalle mylläämään maa, perunamaa, puutarha, nurmikko uudistaen oheisella Viking 585 puutarhajyrsimellä 
https://puutarhajyrsintaa-viking585-pirkanmaa.blogspot.com/


---------------------
Tarvittaessa tilataan asiakkaan lukuun siirtolava minne leikkaustuotokset orapihlaja-aidoista, pihapuista etc:

-------------
Puutarhablogi kaikkien aikojen jämäkin pihapuutarhuri Tampere Pirkanmaa talousalueella, jolta sujuu homma kuin homma:


Laita jakoon somessa mm twitter.com, facebook, etc:
"Puutarha-apua, pensasaitojen leikkaukset, puiden kaadot ja pihanhoitopalveluita eri elämäntilanteissa vanhuksille ja nuoremmillekin puutarhatöissä aitojen leikkauksesta kitkentä- ja istutushommiin. Pihanhoitopalvelut sopimuksen mukaan yhteisin aikatauluin. 

Tilaa töitämme esim. äitienpäivälahjaksi, valmistujaislahjaksi, vanhusavuksi tutuillesi, jne. Tampere Pirkanmaa talousalueella piha- ja puutarha-apua e-mail: Talonmiespalvelu@gmail.com + 044-3380291 Hinnoittelu sopimuksen mukaan käteisellä. Kotitalousvähennyskuitti tilaussähköpostiisi kun homma ohi."

https://puutarhablogi.blogspot.com/

----------

Kohteeseenne voitte / voidaan tilata lukuunne mullat turpeet suoraan ko tuottajilta esim: https://www.kekkila.fi/irtomulta/  Minä voin tulla sitten tekemään ns ko työt ennakkomaksuin edeten
-------------